Zo bereken je hoeveel je kunt lenen

Geld

Wil je een lening berekenen? Heb je op dit moment of in de toekomst ergens een som geld voor nodig? Dan wil je natuurlijk weten hoeveel je kunt lenen. Maar hoe kom je daar nu achter? Er komen best een aantal zaken kijken bij het rentepercentage van een lening bereken. En in dit artikel lichten we graag toe hoe zoiets werkt. 

De criteria van je rentepercentage

Er zijn een aantal zaken die worden bekeken bij het berekenen van je rentepercentage. Zo is je inkomen een belangrijk gegeven. Want hoeveel je inkomen is, bepaalt voor de leningverstrekker hoeveel risico je loopt. Tevens wordt er naar het inkomen van je partner gekeken, om de hoogte van je lening te bepalen. Vervolgens is het ook nog eens belangrijk om te kijken naar hoe je gezinssituatie in elkaar steekt. Want heb je kinderen, dan heb je uiteraard meer geld nodig iedere maand om de rekeningen te betalen. En zo geldt het ook voor de woonlasten die je hebt. Deze vaste lasten worden meegerekend, omdat dit je besteedbaar inkomen tevens beïnvloedt. Tenslotte is het nog belangrijk om te weten of je nog meer leningen hebt, en iets als alimentatie is ook een belangrijk gegeven. 

Je ziet dus dat er veel zaken zijn die worden overwogen. Maar zijn er zelf nog zaken die je kunt aanpakken? Het laatste wat je kunt doen, is het vergelijken van rentepercentages van leningverstrekkers. Zoek een website op waar je de verschillende rentepercentages met elkaar kunt vergelijken, zodat je weet dat je de beste overeenkomst kunt aangaan.