Wat zijn de goedkoopste transportmiddelen?

We moeten allemaal wel eens van A naar B gaan en het liefst moeten we vervolgens ook weer terug komen. De manieren waarop, en vooral waarmee, je dat kan doen zijn bijna eindeloos. Voor degene die in 2021 krap bij kas denken te zitten is het het overwegen waard om eens kritisch te kijken naar jouw manier van transport en of je hier wellicht wat in kunt besparen. In dit artikel zetten we enkele goedkope opties voor jou neer.

De goedkoopste

De goedkoopste manier die wij konden bedenken is simpelweg geen gebruik maken van een transportmiddel en gewoon te gaan lopen. Je hoeft hiervoor geen transportmiddel aan te schaffen en je brandstof is hetgeen je eet. Deze manier van transport is echter alleen toepasbaar op kleine afstanden tot ongeveer 5 kilometer.

De fiets

Een andere goedkope manier om je te verplaatsen is door te gaan fietsen. Goede fietsen zijn al verkrijgbaar vanaf een paar honderd euro en ook wederom is je brandstof de voeding die je binnen krijgt. Ook de afstanden die je op de fiets kunt overbruggen zijn een stuk groter dan wanneer je zou willen gaan lopen. 

De bromfiets

De laatste optie in dit artikel is de bromfiets. Deze manier van transport is relatief goedkoop en heeft als voordeel dat je zelf geen lichamelijke inspanning hoeft te leveren. Wel kopen er naast de aanschaf van de bromfiets kosten bovenop zoals benzine en een verzekering. Een bromfietsverzekering is in Nederland verplicht wanneer je met je bromfiets de weg op wilt. Er zijn verschillende verzekeraars die een bromfietsverzekering aanbieden en deze kunnen ook flink in prijs verschillen. Een bromfietsverzekering vergelijken is daarom ten zeerste aan te raden wanneer je geld wilt besparen op je vaste lasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *