Wat is de actuele rente op spaarrekeningen?

spaarrekening

Sparen, het levert tegenwoordig lang niet meer zoveel op als vroeger. Boven bepaalde bedragen moet er tegenwoordig zelfs betaald worden om te sparen. Dit is per bank en per bankrekening verschillend. Voor kinderspaarrekeningen geld nog wel altijd een positieve rente. Dit artikel gaat in op de actuele rentes die op de verschillende rekeningen nog gegeven worden.

spaarrekening

Bij de grotere Nederlandse banken zoals bijvoorbeeld: ABN AMRO, ING, Rabobank, SNS, en Nationale Nederlanden is er over het algemeen een rente van 0% op de spaarrekening. Behalve als je boven de 100.000 euro spaargeld hebt, dan geld er een negatieve rente bij deze grote banken tot 0,50%. Er zijn echter nog enkele Nederlandse banken die een rekening aanbieden waarop nog wel een beetje positieve rente gegeven wordt.

Zowel bij Centraal Beheer op de rente plus rekening, Bij Anadolubank bij Alfa Slimmer Sparen en bij de internetspaarrekening van Argenta wordt nog een positieve rente van 0,02% geboden. Bij de VoorSpoedrekening van de DHB Bank en de internetspaarrekening van de AT Bank geld een positieve rente van 0,03%. Bij de S@veOnline Rekening van de DHB Bank geld een positieve rente van 0,04%. Bij de Flexibel sparen rekening van de LeasePlan Bank wordt een rente geboden van 0,05%. Als je een rekening van de Nordax Bank afsluit via Raisin krijg je een rente van 0,15% op je spaargeld. Bij de Openbank wordt de OpenSpaarrekening aangeboden, welke 0,20% rente biedt. Bij de Bigbank hebben ze een Flexibel Sparen rekening, deze bied 0,25% rente. Bij de InternetSpaarrekening van de Lloyds Bank wordt momenteel 0,30% rente geboden. De hoogste rente die momenteel op je spaargeld geboden wordt is bij een rekening bij de Renault Bank. Deze bank biedt een rente van 0,35%.

Je ziet ondanks dat de rentestanden momenteel laag zijn. Er zijn toch nog altijd Nederlandse banken die een positieve rente op je spaargeld geven. Wellicht loont het om over te stappen. Of kosten bij een negatieve rente te besparen door het geld over meerdere banken te verdelen. Kijk hierbij ook altijd naar de kosten van de rekening.

End Of Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *