Online shoppen goed voor portemonnee?

Online shoppen heeft iedereen wel ontdekt. Vooral voor ingewikkelde aankopen is het erg handig. En dan bedoelen we: producten waar je eerst wat over uit wil zoeken. De graai- en impulsaankopen behoren hiermee steeds vaker tot het verleden. Bovendien kun je op internet exact uitzoeken waar je je aankoop het best kunt doen.

Bijdrage in de kosten

Koop je online, dan kun je uitvoerig uitzoeken waar je de beste koop doet. Veel webshops hanteren bijvoorbeeld het beleid dat verzendkosten niet betaald hoeven te worden, dus dat scheelt ook. Moet je wel verzendkosten betalen, dan is dat vaak een kleine bijdrage in de werkelijke kosten. Tel je de kosten van het vervoer en parkeren bij elkaar op als je naar een fysieke winkel gaat, dan kom je vaak hoger uit. Online shoppen heeft daarom nog steeds veel toekomst.

Eerst uitzoeken, dan kopen

Over die ingewikkelde aankopen; stel je hebt een eigen sauna en moet een Full Spectrum lamp voor je sauna kopen aanschaffen. Welke fysieke winkel je daarvoor moet hebben, dat is ingewikkeld. Online kun je eerst goed lezen waarom die Full Spectrum lampen nu eigenlijk de allerbeste saunalampen zijn, je kunt ze ook nog eens eenvoudig online kopen. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld die ingewikkelde tl-balk in een incourant formaat. Fysieke winkels hebben dit formaat meestal niet, omdat ze alleen de meest gangbare lampen op voorraad hebben, terwijl je hem online zo kunt vinden. 

Reviews lezen

Een andere aankoop die je best online kunt doen is een nieuwe oven. Eerst kun je uit en te na uitpluizen wat de ervaringen die men heeft met de verschillende ovens zijn. Steeds vaker laten mensen reviews achter, waardoor je je eerst goed kunt inlezen. Waar de een die oven met grillfunctie waardeert, heeft de ander liever een oven met stoom. Het exemplaar dat voor jou de beste functies heeft, kun je vervolgens kopen op de website met de beste aanbiedingen. 

Ook een dagje winkelen

Natuurlijk: fysieke winkels zijn ook nog steeds heel belangrijk. Het is daarom erg goed om ook zo af en toe een dagje te winkelen. Al is het alleen al omdat je die impulsaankopen soms even nodig hebt. Zoek je een goed boek, dan is snuffelen in de boekwinkel nog steeds de beste optie. Boeken zijn producten die je in je handen gehad wilt hebben, voor je ze aanschaft. En zo kunnen we nog veel meer producten bedenken waar de fysiek winkels onmisbaar voor blijven. 
Tip: neem ook eens een kijkje bij Bastu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *