Notaris voor scheiding

Relaties zijn leuk zo lang het goed gaat, maar het wordt vaak minder prettig zodra je wilt gaan scheiden. Bij een scheiding komt veel kijken en kan erg emotioneel zijn. Een notaris kan bij een scheiding veel betekenen. In dit artikel kan je lezen waarom een notaris veel kan betekenen.

Wat is een notaris en welke taken behoren tot deze functie?

Een notaris is een jurist die andere mensen kan helpen met het goed en duidelijk vastleggen van belangrijke (juridische) zaken en afspraken. De notaris zet alle belangrijke aandachtspunten op een rijtje en gaat voor jullie aan de slag om zo goed mogelijk te kunnen helpen. Een notaris kan worden ingeschakeld voor veel aktes, waaronder dus een scheiding. Zo kan een notaris ook onder andere helpen bij het opstellen van een samenlevingscontract en het kopen en/of verkopen van een huis.

Een notaris bij een scheiding?

In het kopje hierboven heb ik kort uitgelegd wat een notaris is en welke taken bij de functie horen en zoals je waarschijnlijk al wist kan een notaris dus ook helpen bij het regelen van een scheiding. De notaris zal dan een testament opstellen , hier zal alles rondom de scheiding in worden geregistreerd en vastgelegd. Alle beslissingen en afspraken rondom voogdij worden hierin opgenomen, als dit op jullie situatie van toepassing is. Het testament zal in overleg met jou, jouw (ex)partner en de notaris worden opgesteld. Daarnaast is het ook handig om een akte van verdeling op te stellen. Alles rondom het verdelen van geld en spullen zal hier wordt genoteerd. Dit alles wordt gedaan om te voorkomen dat er na de scheiding onenigheid kan ontstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *