Mobiel bankieren app

mobiel bankieren app

Steeds meer banken schakelen over van  een card reader naar bankieren via een app, een mobiel bankieren app. Is de mobiel bankieren beveiligen of minder veilig dan een card reader? Wat gaat er veranderen en wat heb je nodig om mobiel te bankieren met een mobiel bankieren app?

Wat is een mobiel bankieren app?

Bijna alle banken in Nederland en in het buitenland bieden mobiel bankieren apps aan. Dat is niet voor niets. Het grote voordeel aan mobiel bankieren apps is namelijk dat ze gratis kunnen worden verspreid, alleen het ontwikkelen en het onderhoud kost geld. Voor banken is dit veel plezieriger dan de fysieke e-reader is, want die apparaatjes willen nog wel een stuk gaan en een zijn natuurlijk ook duur om te maken. En waarom zou je een duur, slim apparaat ontwikkelen als bij iedere klant al een smartphone heeft dat nog veel veel beter kan rekenen dan zo’n apparaatje?

Vandaar dus dat iedere bank nu is overgestapt op mobiel bankieren apps. Zowel de grote drie banken, ABN AMRO, Rabobank als ING, als de kleintjes zoals Triodos, SNS, Knab en N26, allemaal hebben ze hun eigen mobiele bankieren app.

mobiel bankieren app

Hoe werkt een mobiel bankieren app?

Een mobiel bankieren is een programma, een app, dat op je mobiele telefoon is geïnstalleerd. Het communiceert met de webserver van je bank. Uiteraard is deze communicatie streng beveiligd, want hackers willen maar al te graag dat betalingen in plaats van bij jou of bij een bedrijf dat je wil betalen, op hun rekening terechtkomt. En als even kan ook de rest van je rekening.

Gelukkig hebben de ontwerpers van mobiel bankieren apps voor grote banken zich goed voorbereid. In de voortdurende strijd tussen banken en hackers hebben hackers het moeilijker omdat banken veel resources hebben dan zij om apps dicht te timmeren. Dat betekent dat mobiel bankieren apps in principe veiliger zijn dan mobiel bankieren via een website.

Hoe bankier ik veilig met een mobiel bankieren app?

Wel moet je natuurlijk uitkijken dat ze mobiel bankieren app die je download ook echt van de bank is. In principe zijn alle mobiel bankieren apps van Nederlandse banken, die in de App Store staan van Apple of Google, betrouwbaar. Download je wel eens apps van andere bronnen dan de officiële App Store? Wees dan voorzichtig want het is voor hackers veel makkelijker om apps te installeren die afkomstig zijn van deze bronnen.

Wil je meer weten over mobiel bankieren apps? Bij Bankr is je vraag al beantwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *