Lapland: een eenzaam gebied met een rijke historie

Lapland is een van de gebieden van Scandinavië die je absoluut gezien moet hebben. In het Zweedse deel van Lapland valt van alles te beleven, zoals een bad nemen in een hete hottub, van een ijsje genieten in een glass café, de Sami bezoeken of een wellness dagje doen. Veel mensen zwerven wekenlang door het uitgestrekte Zweden, en komen dan uiteindelijk uit bij Lapland. En dat is niet vreemd, want Lapland is een plek die je als reiziger echt eens moet bezoeken, of het nu voor de elanden of voor de Sami is. Wil je weten wat je kunt verwachten als je op roadtrip in Lapland bent? Lees dan deze blog voor meer informatie.

Ga op citytrip

Je zou het niet zeggen van een uitgestrekt, eenzaam gebied als Lapland, maar je kunt er prima op stedentrip gaan. De grootste stad in Zweeds-Lapland is Kiruna, wat in het noorden van het land ligt. Als je een dagje weg bent voor een stedentrip, kun je ook naar Luleå of Skellefteå. Deze steden zijn minder groot dan Stockholm, maar het zijn beslist charmante plekjes met gezellige straten en lekkere restaurants. Je kunt zelfs via Nederland direct naar een van deze steden vliegen als je er langere tijd wilt blijven. Ontdek de Laplandse hotels met authentieke restaurants en voorverwarmde hottub. Een hottub kopen bij terugkomst is natuurlijk altijd een goede optie als de interesse voor een eigen hottub is gewekt.

Ontdek de charmante winters van Lapland

Zweden is sowieso een plek waar je altijd een geslaagde vakantie kunt hebben, maar als je in de winter naar Lapland gaat kun je je al helemaal voorbereiden op sprookjesachtige taferelen. Denk bijvoorbeeld aan het prachtige Noorderlicht. Deze kun je vaak zien in de winter, vooral als je je in het hoge noorden van het land bevindt. Verder kun je Kerst vieren in Lapland, de kerstmarkt van de Sami in Jokkmokk bezoeken en gaan skiën. In Lapland zijn allerlei winterse activiteiten te doen, denk bijvoorbeeld aan ijsvissen, wandelen in de sneeuw, op sneeuwscootersafari gaan, of een tocht doen met husky’s of rendieren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *