Hoe kies je bij welke bank je een rekening opent

persoonlijke lening berekenen

Een leven zonder bankrekening is bijna onvoorstelbaar. Wilt u van bank wisselen, dan is het de vraag waar u precies op moet letten. In Nederland heeft u een groot aantal banken, maat niet elke bank biedt u precies datgene wat u zoekt. In de meeste gevallen is het verstandig om van te voren te bepalen wat voor u belangrijk is.

De kosten van een negatief saldo

Allereerst kan het zinvol zijn om te weten of u gebruik wilt maken van de mogelijkheid om rood te staan. Met andere woorden, kijk goed naar het beleid van de bank die u op het oog heeft inzake een negatief saldo. In veel gevallen bieden banken u de mogelijkheid om een krediet op de betaalrekening te nemen zodat een negatief banksaldo minder geld kost.

persoonlijke lening berekenen

Persoonlijke lening berekenen

Een ander aandachtspunt bij het kiezen van een bank is het gemak waarmee u een lening kan afsluiten. Nu bieden veel banken de mogelijkheid om een lening aan te vragen, maar elke bank hanteert weer zijn eigen voorwaarden. Is dat een belangrijk punt voor u, kijk dan eerst of u makkelijk een persoonlijke lening berekenen. U ziet dan vaak gelijk wat de voorwaarden zijn.

Online bankieren

Een creditcard kan handig zijn, maar in sommige gevallen kan het gebruik van een prepaid creditcard ook voordelen hebben. Dat is met name het geval als u veel online koopt bij buitenlandse webshops. De traditionele Nederlandse banken bieden zo’n creditcard zelden aan, maar er zijn wel andere oplossingen. Zo kan u kiezen om een rekening te openen bij Bunq, Revolut of N26. Dergelijke banken richten zich met name op jonge consumenten die weinig behoefte hebben aan een traditionele bank. In dat geval bankiert u dus volledig online. Het grote voordeel is ook dat u in die gevallen gebruik kan maken van een prepaid creditcard. Deze is gekoppeld aan uw rekeningsaldo. U kan dus nooit meer uitgeven dan het saldo op de rekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *