Hoe kan een incassobureau Rotterdam jou helpen?

Er kan worden vastgesteld dat vandaag de dag heel wat bedrijven in Rotterdam en omgeving ervoor kiezen om een incassobureau Rotterdam in te schakelen. De keuze wordt noodgedwongen gemaakt omdat er bij heel wat bedrijven jammer genoeg sprake is van wanbetalingen. Mensen of andere bedrijven die klant zijn geworden slagen er niet in om aan hun betalingsverplichtingen te voldoen. Dit met alle gevolgen van dien voor alle betrokken partijen. Merk jij ook op dat jouw bedrijf tegenwoordig vaak wordt geconfronteerd met wanbetalers en ben je daarvoor op zoek naar een passende oplossing? Dan moet je absoluut zeker even snel verder lezen!

Wanneer doe je een beroep op een incassobureau?

In de praktijk spreekt het voor zich dat je als bedrijf niet meteen een incassobureau Rotterdam in gaat schakelen wanneer een bepaalde factuur enkele dagen te lang open blijft staan. Het wordt dan ook altijd aangeraden om steeds minstens twee herinneringen te sturen. De eerste herinnering kan de dag na de vervaldag worden verzonden waarna de tweede ongeveer twee weken later kan worden verstuurd. De derde herinnering is dan doorgaans een zogenaamde ingebrekestelling die aangetekend kan worden verzonden. Heb je met deze inspanningen niets bereikt? Pas dan zal je er aan denken om een incassobureau in Rotterdam onder de arm te nemen. Op deze manier heb je de wanbetaler in kwestie toch alle mogelijkheden gegeven om alsnog de betaling over te maken. 

Wat doet een incassobureau Rotterdam precies voor jou?

Een stukje van het traject dat het incassobureau Rotterdam aflegt heb je eigenlijk ook wellicht al zelf afgelegd. Dit betekent concreet dat er ook door een incassobureau veelal in eerste instantie één of twee herinneringen worden verzonden. Bovendien tracht men in de praktijk doorgaans ook om even telefonisch contact op te nemen. Dat lijkt op het eerste zicht misschien weinig verschil uit te maken, maar mensen voelen zich daardoor wel vaak wat persoonlijker aangesproken. Wanneer een incassobureau er niet in slaagt om met deze stappen tot invordering van het verschuldigde bedrag over te gaan kunnen er uiteindelijk verdere stappen voor de rechtbank of met de gerechtsdeurwaarder worden overwogen. Dit wordt uiteraard altijd met jou afgetoetst. 

Hoe worden de kosten aangerekend door een incassobureau Rotterdam?

De kosten die een incassobureau Rotterdam in rekening brengt zijn in de praktijk altijd afhankelijk van het kantoor in kwestie. Van groot belang is om op dat vlak rekening te houden met het feit of men werkt op basis van no-cure-no-pay of niet. Is dat het geval? Dan zal je kunnen vaststellen dat je eigenlijk zelf nooit een bepaalde kost zal moeten betalen. De commissie die het kantoor in rekening brengt wordt dan immers bepaald aan de hand van het bedrag dat men heeft ingevorderd. Deze commissie wordt in de praktijk bovendien ook meteen afgehouden op dat bedrag. Dat is voor het merendeel van de opdrachtgevers uiteraard de meest ideale werkwijze. Let op, dit is niet altijd het geval. Er zijn ook zeker incassokantoren die altijd bepaalde kosten aanrekenen, zelfs wanneer ze er niet in slagen om succesvol het openstaande bedrag in te vorderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *