Het verschil tussen HTML5 en Flash banners.

Hoe kunt u eenvoudig een dynamische banner voor uw bedrijf maken zonder een diepere kennis van de HTML5-taal?

De gemakkelijke jaren waarin creatieve afdelingen van digitale en mediabureaus, grafische studio’s of gespecialiseerde klantafdelingen Adobe Flash gebruikten om dynamische web banners te maken, zijn voorgoed voorbij. De schemering van deze technologie is duidelijk geworden.

We kunnen speculeren over en discussiëren over de oorzaak van de geleidelijke achteruitgang van de technologie (mogelijke redenen zijn bijvoorbeeld de opkomst van mobiele apparaten die deze technologie niet ondersteunen, veiligheidsrisico’s, enz.), Maar één ding is zeker. Er is en zal behoefte zijn aan een geschikte vervanger. HTML5 is momenteel een populaire kandidaat en een potentieel sterke oplossing op het gebied van bannerreclame, hoewel zelfs deze technologie met veel initiële problemen kampt. Desalniettemin is het potentiële HTML5 Banners enorm.

HTML5 vertegenwoordigt een combinatie van de reeds gevestigde HTML-, CSS- en JS-talen, die werden verbeterd om belangrijke nieuwe functies en wijzigingen aan te brengen. Bovendien kunnen we rekenen op een relatief grote ondersteuning in de meest populaire webbrowsers (Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari) en daarom belet niets ons om de HTML5-technologie te gaan gebruiken met inachtneming van bepaalde kleine regels en beperkingen.

In het brede scala aan beschikbare nieuwe tools – of het nu gaat om onafhankelijke desktopprogramma’s of webapplicaties die kunnen worden gebruikt om HTML5-banners te maken – hebben we besloten om de beste kandidaat te selecteren, Google Web Designer (GWD). Google biedt een bètaversie van deze tool gratis te downloaden, samen met veel gerelateerd materiaal en handleidingen.