Financiële risico’s spreiden? Beleg in goud

Goud kopen

Het beleggen van een deel van je vermogen is in bepaalde gevallen hoe dan ook slim. Over het algemeen wordt ervan uitgegaan dat als je meer geld op je spaarrekening hebt staan om een jaar lang je vaste lasten van te kunnen betalen het verstandig is om te gaan beleggen. Je belegt dan dus in principe maximaal het resterende gedeelte van je vermogen. Wel geldt dat je buiten je hypotheek geen andere uitstaande leningen moet hebben. 

De wereld van de beleggingsmogelijkheden is de laatste jaren ontegenzeglijk flink veranderd. Echter staat één beleggingsoptie nog altijd kaarsrecht overeind: goud kopen. Waarom het kopen van goud zo’n goede beleggingsstrategie kan zijn? Dat vertellen we je in de volgende alinea.

Goud kopen

De goede redenen om goud te kopen op een rijtje

Wanneer je inderdaad besluit te beleggen in goud, dan kun je daar om de volgende redenen baat bij hebben:

  • Goud is een zeldzame grondstof. Alleen al door die zeldzaamheid zal goud vermoedelijk altijd veel waard blijven.
  • Goud laat al jarenlang een stabiel patroon zien als het gaat om prijzen en koersen. Je loopt hiermee dus relatief weinig risico.
  • Het is niet moeilijk om goud op te (laten) slaan.
  • Door te beleggen in goud verspreid je je eigen financiële risico’s.
  • Op het kopen van goud wordt doorgaans geen belasting geheven.

Welke mogelijkheden heb je als je goud wilt kopen?

Als je goud gaat kopen, dan moet je op voorhand al weten dat je hierbij twee mogelijkheden hebt: je koopt gouden munten of goudbaren. Laatstgenoemde zou je kunnen zien als goudstaven die in gestandaardiseerde maten en gewichten te verkrijgen zijn. Vanwege de uniformiteit kun je deze baren op nagenoeg alle plekken ter wereld verhandelen. Voor gouden munten geldt dat iets minder. Bovendien zijn munten vaak uniek qua uiterlijk. Dit kan extra mogelijkheden bieden zodra je je munt weer besluit te verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *