Een hypotheekadviseur nodig?

Er zijn veel dingen waarvoor het handig is om hypotheekadvies te krijgen. In dit blog lees je wat een hypotheekadviseur doet en welke website het beste is daarvoor.

Wat doet een hypotheekadviseur?

De taken waarmee een hypotheekadviseur zich allemaal bezig houdt, zijn er meer dan de meeste mensen denken. Hij of zij richt zich op vijf verschillende dingen, namelijk

  1. Zijn de plannen die jij in je hoofd hebt wel financieel haalbaar? De adviseur gaat dan gezamenlijk met jou kijken wat je maximaal aan hypotheek kunt krijgen. Als je voor het eerst een hypotheek afsluit, dan is dit allemaal nieuw. Maar ook als je jouw hypotheek wilt verhogen of verlagen, kan een adviseur jou helpen bij de berekeningen.
  2. Jouw wensen zijn natuurlijk van essentieel belang. Een hypotheekadviseur gaat dan gezamenlijk met jou jouw financiële gegevens op een rij zetten. Jullie zullen dan met het oog op de toekomst een plan gaan opstellen. Vanuit daar wordt er gezamenlijk naar alle opties gekeken.
  3. Nadat al jouw financiële gegevens op een rij staan kan er gekeken worden naar de hypotheekvorm, voorwaarden, verzekeringen en hoe je de rentevaste perioden wilt regelen. De adviseur schetst dan verschillende scenario’s en gezamenlijk kunnen jullie dan kijken naar de beste optie.
  4. Nadat alle belangrijke keuzes zijn gemaakt, wordt er berekend wat jouw maandlasten zullen worden. Op www.hypotheek24.nl zijn handige rekentools te vinden, zodat je het zelf ook kunt berekenen. Het handige aan deze website is dat je ook verschillende hypotheken met elkaar kan vergelijken en zij een goede klantenservice hebben. Deze website kan ervoor zorgen dat je al veel dingen zelf kunt doen en je dus minder tijd kwijt bent aan de gesprekken met je hypotheekadviseur.
  5. Nadat je een mooi overzicht hebt gekregen van je maandlasten, met name je woonlasten, dan regelt de hypotheekadviseur jouw hypotheek.

Dit zijn veel punten! Het kan je dus veel tijd schelen door een adviseur in te schakelen. Kijk zelf naar de beste mogelijkheden die bij jouw situatie passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *