Belangrijke zaken waar een zzp’er rekening mee moet houden

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen in Nederland die ervoor kiezen om als zzp’er aan de slag te gaan. Als zzp’er zijn er namelijk verschillende voordelen waar je van kunt profiteren. Het meest doorslaggevende voordeel is vaak het financiële aspect. Het is algemeen bekend dat je als zzp’er vaak meer geld kunt verdienen dan wanneer je in loondienst werkt. 

Kies de juiste broodfonds

Een belangrijk onderdeel waar zzp’ers aan moeten denken zijn broodfondsen. Een broodfonds is als het ware een vangnet voor zelfstandigen. Als je vragen hebt of ergens niet uitkomt, staan zij klaar om je te helpen. Broodfondsen zijn afkomstig van de sociale zekerheid. De sociale zekerheid is een systeem dat het inkomen en de zorg van een persoon of gezin garandeert als de zelfstandige niet in staat is om te werken. Hierbij kun je denken aan pensioenen, ziekte en arbeidsongeschiktheid. 

AOV

Een ander onderdeel dat een zzp’er zeker niet mag vergeten is een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Een ongeluk ligt namelijk altijd in een klein hoekje. Er kan elk moment van de dag iets gebeuren, waardoor je niet meer in staat bent om (tijdelijk) te werken. Hiervoor is het belangrijk om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Het kan een lastige opgave zijn om de juiste AOV te vinden. Er zijn echter tegenwoordig verschillende bedrijven die je hierbij kunnen helpen. Tulpenfonds is een goed voorbeeld van zo’n bedrijf. 

Wil je graag meer informatie over een broodfonds? Neem dan snel een kijkje op Tulpenfonds. Zij beschikken over ervaren personeel en kunnen jou helpen als je begint met werken als zelfstandige.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *